По данни на местната администрация към момента ранените са 45 души. Петима от

...
По данни на местната администрация към момента ранените са 45 души. Петима от
Коментари Харесай

Взрив избухна в завод край Москва, ранени са 45 души и са нанесени огромни щети

По данни на местната администрация към момента ранените са 45 души. Петима от тях са в доста тежко положение, със 100-процентови изгаряния и са настанени в реанимацията. В болничното заведение остават за лекуване 19 от потърпевшите. 17 от тях са в травматологията с осколъчни контузии, а на други 22-ма се оказва помощ в незабавното приемно поделение.

Евакуирани бяха хората от всички здания и цехове на предприятието.

Експлозията е избухнала в 10.40 часа московско време в склад с пиротехнически произведения. На мястото има доста полиция и коли за спешна помощ, както и над 150 спасители. Предполага се, че под руините има затрупани най-малко петима души.

Разрушен е хангар с повърхност от над 1600 кв. метра на територията на завода, който е бил стопанисван от частна компания. Компанията " Пиро-Росс ", която е стопанисвала склада още от 1994 година, е била на практика във банкрут, осведоми ТАСС. Дълговете й възлизат на над 2 млн. рубли.

Отречена беше версията гърмежът да е породен от офанзива с дрон.

Службата за изключителни обстановки уточни, че повода за гърмежа се дължи на човешка активност. 

Кадри в Телеграм демонстрират по какъв начин от взривната вълна са изпочупени прозорците на околни жилищни здания. Счупени са стъклата на спортния комплекс " Лъч ", всички жилища на улиците " Осипенко " и " Карл Либкнехт ", две учебни заведения, лицей и 20 многоетажни жилищни кооперации.  

Регистраторът на автомобил, преминаващ наоколо, записа по случайност момента на гърмежа, демонстрират фрагменти в Телеграм.

Загорският оптико-механичен цех е водещ разработчик и производител на оптични и оптико-електронни устройства за правоприлагащите органи, индустрията и опазването на здравето, прецизира ТАСС. 

По-рано кметът на Москва Сергей Собянин заяви в " Телеграм " за минимум два безпилотни летателни апарати, които са били свалени над съветската столица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР